Fruitvliegjes vanger - Welke moet je kiezen?

Posted by adminebm 27-03-2018 0 Comment(s) Fruitvliegjes,

Fruitvliegjes.. Iedereen kent ze en iedereen heeft er een hekel aan. Je ziet ze veel bij fruit en voedsel rondfladderen en ook in de kroeg bij de spoelbak en op plekken waar bierresten zijn gemorst.

 

Fruitvliegjes zijn gek op overrijp fruit en op zoete alcohol. Ze ruiken het van verre afstand, dringen je huis binnen en leggen eitjes op het fruit. De larven komen snel uit en voor je het weet heb je een flinke overlast van fruitvliegjes in je huis.

 

Fruitvliegjes bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen, dan weten we allemaal, en dus kun je een boel problemen voorkomen door overrijp fruit te vermijden en je keuken zoveel mogelijk opgeruimd te houden.

Maar als het probleem zich eenmaal voordoet wil je er natuurlijk zo snel mogelijk van af. Maar hoe kun je het beste fruitvliegjes vangen? Wat is een effectieve fruitvliegjes vanger?

 

Een bekend middel tegen fruitvliegjes is de fruitvliegjes vanger met een lokstof. De fruitvliegjes kruipen erin en verdrinken in de lokstof of kleven vast aan de binnenkant van de val aan een kleefplaat.

 

Een ander middel tegen fruitvliegjes is een vliegenlamp. Je kunt deze simpel eenmalig plaatsen en daarna zorgeloos de fruitvliegjes vangen. Ze worden door hoogspanning gedood of gevangen door een lijmplaat die achter de lampen is geplaatst.

 

De Aeroxon fruitvliegjes vanger

 

Hoe werkt de val?

De val bestaat uit een papieren houder die aan de binnenzijde voorzien is van een kleefplaat waarin een flesje met lokstof wordt geplaatst. De fruitvliegjes komen op de lucht af, gaan de houder in en kleven vast aan de lijm.

 

In gebruikname fruitvliegjes vanger

Open het doosje, trek de beschermfolie van de kleefplaat en vouw deze simpel met één handeling in elkaar. Schroef het deksel van het bijgeleverde potje lokstof en plaats dat in het midden van de papier houder.

 

Bekijk deze fruitvlieg vanger

 

Fruitvliegjes vanger met lokstof

 

Hoe werkt de val?

De val bestaat uit plastic ronde houder die aan de binnenzijde voorzien is van een kleefplaat In de houder wordt de lokstof ingegoten. De fruitvliegjes worden aangetrokken door de lucht, kruipen erin en kleven vast aan de lijm aan de binnenzijde van de fruitvliegjes vanger.

 

In gebruikname fruitvliegjes vanger

Open het doosje en haal het deksel van de fruitvliegjesvanger. Giet nu de bijgeleverde lokstof in de val en plaats het deksel terug. Verwijder aan de bovenzijde het plastic strookje zodat de openingen vrij zijn. De fruitvliegjes kunnen nu naar binnen kruipen.

 

Deze fruitvliegjes vanger bekijken

Fruitvliegjesvanger driehoek - kant en klaar


 

Hoe werkt de val?

Deze fruitvliegjes vanger is voorzien van een kant en klare lokstof en trekt net als de andere vallen de fruitvliegjes aan met de lokstof. Ze kruipen in de val en kunnen er niet meer uit.

 

In gebruikname fruitvliegjes vanger

Deze val is bijzonder gemakkelijk te plaatsen. Simpel bovenin de vier gaatjes doorprikken zodat de fruitvliegjes in de val kunnen kruipen en klaar is Kees!

 

Bekijk deze fruitvliegjes vanger

Fruitvliegjes vanger citroenvorm

 

Hoe werkt de val?

Het bijzondere van de fruitvliegjesvanger is de discrete citroen vorm. Je kunt deze dus gewoon tussen het fruit leggen. Deze fruitvliegjesvanger is net als de andere types voorzien van een lokstof en trekt de fruitvliegen aan met de lokstof. Ze kruipen er in en kunnen er niet meer uit.

 

In gebruikname fruitvliegjesval

Simpel bovenin één gaatje doorprikken zodat de fruitvliegjes in de val kunnen kruipen en deze daarna tussen het fruit leggen.

 

Fruitvliegen vangen - Bekijk dit product

 

De Flystopper HV6 - Fruitvliegjes vangen met een blauwe lamp


 

Hoe werkt de lamp?

Fruitvliegjes, muggen en kleine andere vliegen worden gelokt door het blauwe UV licht van het apparaat. In het apparaat is achter de UV-lamp een hoogspannings spiraal geplaatst. Zodra ze de spiraal raken worden ze geëlektrocuteerd. Dode vliegjes vallen naar beneden in een opvangbakje.

 

In gebruikname fruitvliegen vanger

Het apparaat simpel uit de doos halen, stekker in het stopcontact en klaar. Plaats het apparaat wel zo dicht mogelijk in de buurt van de overlast!

 

Bekijk deze vliegenlamp

 

Leave a Comment