Wat is de beste plaats voor een vliegenlamp

Om de effectiviteit van de lamp te verhogen is het belangrijk met de volgende zaken rekening te houden wanneer de vliegenlamp geplaatst wordt.

Bereik

Zorg ervoor dat de insectenlamp die U kiest genoeg bereik/capaciteit heeft voor de ruimte waarin hij wordt opgehangen (te vinden onder het kopje Specificatie bij het product). de capaciteit wordt onder meer bepaald door de lichtopbrengst van de UV-lamp(en).

Lucht/licht

Probeer directe luchtstromen te vermijden omdat insecten dit over het algemeen onaangenaam vinden en de lamp zal dus minder effectief zijn op deze plekken.

Vermijd andere bronnen van licht, met name natuurlijk licht, om de effectiviteit van de lamp niet te verminderen.

Plaats de lamp bij voorkeur onder een hoek van 90° met bronnen van natuurlijk licht.

Ruimtes waarin voedsel bereid wordt                 

Plaats de lamp waar mogelijk zo ver mogelijk van oppervlakken waarop voedsel wordt bereid.

Plaats waar mogelijk de lamp bij de ingang naar de ruimte waarin voedsel wordt bereid om de insecten te onderscheppen.

Voor gebruik in deze ruimtes worden lampen die gebruik maken van elektrocutie sterk afgeraden, kies liever voor een lamp met een kleefplaat of een aanzuigsysteem. Deze vangen de insecten intact waardoor geen risico bestaat op besmetting van voedsel en werkbanken.

Hoogte

Voor een ruimte van gemiddelde hoogte (3m) is het aan te raden de lamp op een hoogte van ongeveer 2m te plaatsen. Veel apparaten kunnen staand geplaatst worden of opgehangen aan de muur of via kettingen aan het plafond.

Onderhoud

Houd bij de plaatsing rekening met toegankelijkheid in geval van onderhoud zodat ten alle tijden de kleefplaat of het opvangbakje kan worden vervangen/geleegd en de lamp kan worden vervangen. Kleefplaten moeten in de regel maandelijks worden vervangen en lampen één keer per twee jaar of na 9000 branduren.

 

Overzicht van alle vliegenlampen