De KingKong van de vliegenlampen
 

De Flystopper HV16 en 30 vliegenlamp wordt ook wel de "King Kong" van de vliegenlampen genoemd. En daar is een reden voor want waar de meeste vliegenlampen een hoogspanningsrooster hebben van 1500 tot 2500 Volt is deze krachtpatser voorzien van een 4000 Volt magnetische transformator. Daar kan zelfs de grootste bromvlieg niet tegenop!

 

Werking

De werking van een elektrische vliegenlamp is gebaseerd op onderzoek waaruit blijkt dat insecten, dus ook huisvliegen, worden aangetrokken door ultraviolet (UV) licht (Roberts et al. 1992). Dat is goed te zien in de lente- en zomermaanden als vliegen die ons huis zijn binnengevlogen aan de binnenkant van de ramen lopen. Deze vliegen willen weer naar buiten en oriënteren zich daarbij op het natuurlijke UV- licht, aanwezig in zonlicht.

Voor een elektrische vliegenlamp wordt UVA-licht gebruikt, dat betekent lampen die licht uitstralen op een golflengte tussen de 315 en 400 nm. Door mensen is deze golflengte niet te zien maar wel door vliegende insecten wel. Sterker nog: insectenogen, zoals die van de huisvlieg, zijn zeer gevoelig voor UV-licht (Briscoe & Chittka 2001).

De Flystopper HV vliegenvangers werken ook met dit principe: Vliegen worden aangetrokken door 2 krachtige 8 Watt (HV16) of 30 Watt (HV30) UVA-lampen en hebben de neiging achter de lampen te willen landen. Daar is het hoogspanningsrooster geplaatst waar een spanning op staat van 4000 Volt. Vliegen worden hierdoor geëlectrocuteerd en vallen in het bakje wat simpel kan worden verwijderd en geleegd.

 

Langere levensduur

De flystopper HV16 vliegenlamp is voorzien van een magnetische transformator welke een beduidend langere levensduur heeft dan de reguliere electrische transformators.

 

Betere aantrekking

De aantrekking van vliegende insecten is verbeterd. Door het unieke design kunnen vliegen van boven, achter en voorzijde het apparaat in.

 

Makkelijk te plaatsen

De insectenlamp is los overal te plaatsen of kan worden opgehangen.