Je hebt een muis in huis en daar wil je vanaf. Dus wil je een muizenval kopen! Het aanbod is echter enorm en niet elke muizenval is even geschikt voor jouw situatie dus welke moet je kopen?

Welk type muizenval is geschikt

De meeste bekende traditionele muizenval is de muizenval met klem; een vrij klein apparaat waarop een klem met een slagveer is aangebracht. Op de val wordt een lokaas aangebracht. De muis betreedt de val waardoor de slagveer geactiveerd wordt en de klem met kracht op de muis slaat waardoor deze wordt gedood.

Meestal wordt als lokaas pindakaas gebruikt maar dat is afhankelijk van de muis want muizen hebben net als mensen voorkeuren voor het soort voedsel. Als in jouw huis de muizen niet op de pindakaas afkomen kun je chocola proberen en anders zijn er ook andere muizenlokmiddelen te koop.

Als je kinderen en of huisdieren hebt is een muizenval met klem veel te gevaarlijk en kun je deze niet gebruiken. Een oplossing is dan een afsluitbare muizendoos waarin de val weer geplaatst wordt of een elektrische muizenval. Daarnaast is er de diervriendelijke muizenval waarin de muis levend wordt gevangen en ten slotte de muizendoos waarin gif wordt geplaatst.De 5 meest verkochte muizenvallen


 

1. Snap-E muizenval
 

Een hele robuuste val is de Snap-E muizenval.  Deze degelijke val is gemaakt van polystyreen en staal en kan meerdere jaren probleemloos mee.

In de val is een ronde opening gemaakt waar het aas in wordt geplaatst. Om het aas te kunnen bereiken moet de muis op een luikje stappen waardoor de val dichtklapt en de muis gedood wordt.

Waarom deze muizenval kopen:

- Simpel in te stellen

- Muis kan verwijderd worden zonder deze aan te raken
 

Nadelen

- Kan niet gebruikt worden in de buurt van kinderen en huisdieren


Tip! - Bestel een voordeelpakket bij Bol.com
 

2. Elektrische muizenval
 

De Victor Elektrische muizenval doodt de muizen met een schok. De muis kruipt naar binnen en moet over een metalen plaat lopen om het aas te bereiken. De plaat staat onder stroom waardoor de muis wordt gedood.

Waarom deze muizenval kopen:

- Simpel in te stellen

- Waarschuwingslampje gaat branden als de muis is gevangen

- Muis kan verwijderd worden zonder deze aan te raken

- Vangt tot 50 muizen met 4 batterijen


Nadelen

- Kan niet buiten gebruikt worden


3. De Sure-Set plastic muizenval


Snel en eenvoudig te plaatsen en in te stellen. Met extra groot aasbakje voor een ruime vulling van het lokaas.

Het nieuwe 'Sure Set' mechanisme is makkelijk in het gebruik: 1 keer drukken om te zetten, 1 keer drukken om te openen en de muis kan verwijderd worden. De muizen activeren de val zodra ze het gedeelte betreden waar het aas ligt.

Waarom deze muizenval kopen:

- Makkelijk in het gebruik

- Gemakkelijk reinigbaar zonder dode muizen aan te raken

Nadelen

- Kan niet gebruikt worden in de buurt van kinderen en huisdieren


 

4. Veilige Muizenvoerdoos met klem
 

Een van de meest veilige en hygiënische muizenvallen. De muizenval bestaat uit een plastic doos waarin een traditionele muizen val is geplaatst. Je opent de doos weer met speciale sleutel waardoor kinderen en huisdieren niet in contact kunnen komen met de val.

 

Waarom deze muizenval kopen:

- Een transparante val voor gemakkelijke controle

- Super hygiënisch (ongedierte weghalen zonder ze aan te raken)

- Robuust en herbruikbaar.

Nadelen

- Is vrij groot en kan daarom niet op elke plek worden geplaatst


 

5. De Little Nipper muizenval
 

De Little Nipper muizenval is de meest beroemde en bekend muizenval. Het meest succesvolle patent op een muizenval ooit is verkregen op deze val.. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat deze op zich eenvoudige val de snelste ter wereld is. Je kunt een half dozijn achter elkaar laten afgaan voordat je de kans hebt om met je ogen te knipperen..

Waarom deze muizenval kopen:

- Goedkoop

- Zeer gevoelig

- Supersnel en effectief

Nadelen

- Niet heel degelijk

- Bloed en huidresten kunnen in het hout dringen

- Kan niet gebruikt worden in de buurt van kinderen en huisdieren

 

 

Meer productinfo m.b.t. een muizenval kopen