Muggen, ik krijg al jeuk als ik er aan denk. Ze zijn gek op mij maar ik zeker niet op hen! Al van jongs af aan ben ik altijd de Sjaak met dikke jeukende bulten als gevolg.

Daarom ben ik altijd op zoek naar tips en tricks hoe ik die muggen bestrijden kan!  Door de jaren heen heb ik heb ik mij aardig kunnen bewapenen maar ze blijven steken als ze ook maar de kans krijgen! Daarom 5 tips om Muggen te bestrijden.

 

Hoe kun je het beste Muggen bestrijden?


 

1 Horren voor ramen en deuren werkt heel goed  tegen muggen.

Wellicht een van beste oplossingen, voorkomen is beter dan genezen. Toen wij nieuwe ramen voor ons huis kochten hebben we overal horren bij besteld. Je kan zorgeloos je ramen openzetten en de muggen en vliegen komen niet binnen! Er zijn ook horren die je op maat kan knippen en met klittenband, deze werken ook goed. Zorg ervoor dat het kozijn goed schoon is zodat het klittenband goed blijft zitten. Alcohol is een goede ontvetter.

Hierdoor is muggen bestrijden in je huis niet nodig want ze komen simpelweg niet binnen!

 
 

2. Last van Muggen - Gebruik DEET

DEET is mijn vriend, zonder DEET zit ik niet buiten ‘s avonds. Bedekkende kleding is ook zeer belangrijk en helpt ook goed tegen muggen. Maar soms is het te warm met je spijkerbroek aan en ze vinden alsnog je blote enkels, DEET zit altijd in mijn handtas. Ik heb van alles geprobeerd qua crèmes en sprays maar DEET is het enige wat echt helpt tegen muggen. Het weert ook teken, paarden vliegen en meer stekend ongedierte. DEET is verkrijgbaar bij iedere drogist tussen de insectenwerende middelen.

 

3. Muggen bestrijden met een anti muggen lamp

Sinds een paar jaar hebben we een anti muggen lamp, ideaal voor de stacaravan of in huis. We hebben altijd wel een vliegenvanger in huis gehad maar een apparaat speciaal gericht op muggen bestrijden, dat was nieuw! De anti muggen lamp werkt met een UV-lamp en creëert een Co2 uitstoot net als mensen wanneer je ademt. De mug wordt daardoor aangetrokken en in het apparaat gezogen. We hebben hem de hele dag aanstaan en helpt enorm tegen muggen. ‘s nachts worden de muggen die nog in de caravan zijn gelokt naar de gang en niet naar mijn slaapkamer! Wij hebben deze muggenlamp online besteld

 

 

 

4. Stilstaand water

In de tuin na een goede regenbui onstaan er altijd overal plassen met water. Bakjes, potjes, emmertjes maar ook de regenton en de vijver zijn een ideale bron voor de mug om haar eitjes te leggen. Dek daarom de regenton af met horgaas en leeg emmers en dergelijke na een regenbui. Mocht je een vijver hebben; Vissen eten de muggenlarven, het is dus slim om vissen in je vijver te hebben. Muggen bestrijden gebeurt zo op een natuurlijke manier!

 

 

5. (Elektrische) vliegenmepper

Muggen bestrijden kan ook met de goede vertrouwde vliegenmepper, of beter de elektrische vliegenmepper. Een stuk schoner. Deze hebben we ook al jaren maar blijft ideaal als je ‘s nachts dan toch je bed uit moet om muggen te bestrijden! Ik heb heel wat rode vlekken op mijn muur gehad. Een elektrische vliegenmepper is een geweldige handig apparaat tegen muggen. Het werkt met een hoogspannings rooster en elektrocuteert de muggen en vliegen met een druk op de knop en simpele beweging. Vervolgens schud je hem van het rooster zo hup in de prullebak. Je kan op de site van vliegenvangers.nl meer lezen over de elektrische vliegenmepper én over muggen bestrijden.