Hoe vliegen in huis te bestrijden


Het voorjaar komt eraan en met dat ook de vliegenoverlast. Vliegen zijn niet alleen vervelend maar ook onhygiënisch! Zo zitten ze buiten op een hondendrol en vliegen vervolgens zo naar binnen en landen op je broodje!
Niemand wil vliegen in huis en voorkomen is beter dan genezen. Het gebruik van horren voor ramen en deuren werkt grandioos maar wat te doen tegen vliegenoverlast in huis?

We hebben 5 tips voor je om vliegen in huis te bestrijden.

 

1. Een Vliegenlamp


Een vliegenlamp is een apparaat dat werkt met een UV-lamp om vliegen in huis aan te trekken en vervolgens te vangen door middel van een kleefplaat of een hoogspannings rooster. Erg effectief in huis en hygiënisch. Wij juichen altijd als we een knetter horen en de vliegenvanger heeft er weer een gevangen! Ideaal om vliegenoverlast in huis tegen te gaan.  

 

 

2. Hygiëne

Een schone keuken is erg belangrijk om vliegen in huis tegen te gaan. Laat geen eten achter op het aanrecht en laat de afwas niet staan. Plaats het GFT bakje in de schaduw zodat het niet gaat broeien en met name fruitvliegjes aantrekt. Sluit het GFT bakje goed af en leeg het regelmatig. Houd ook de afvalbak schoon en kijk of deze op de juiste plek staat. In de schaduw, wellicht onder de gootsteen in het keukenkastje en goed afgesloten. Een schone en hygiënische keuken helpt tegen vliegenoverlast in huis.

 

 

 

3.  Zakjes water

Zakjes water tegen vliegenoverlast. Dit wordt overal ter wereld gebruikt van paardenstallen tot restaurants en werkt dus ook perfect tegen vliegen in huis Je vult een doorzichtig zakje met water en hangt deze in deur en raamopeningen. Een vlieg heeft een zeer breed zichtveld en door het weerkaatsende licht in het water raakt de vlieg verward en zal niet doorvliegen. Een ideale methode om vliegen in huis tegen te gaan.

 

 

4. (Electrische) Vliegenmepper

Super effectief, als je ze te pakken krijgt. Voordeel van een elektrische vliegenmepper is dat je ze in de lucht kan vangen en het is een stuk hygiënischer. Je plaatst je vinger op de knop en het hoogspannings rooster elektrocuteert de vlieg. Vervolgens schud je de vlieg zo in de afvalbak. Een must voor elk huishouden tegen vliegenoverlast.

 

 

5. Kruiden en planten

Vliegen hebben een hekel aan lavendel denk aan etherische oliën, boeketjes. Of maak heerlijk geurende kruidenzakjes van mint, lavendel, tijm en rozemarijn. Plaatse deze in de buurt van deuren en ramen, een natuurlijke manier tegen vliegen in huis. Kruidnagel is ook een gruwel voor vliegen. Steek flink wat kruidnagels in een halve citroen of sinaasappel en plaats door het huis. Heerlijk voor ons maar niet voor de vliegen in huis.

Hopelijk kun je met deze tips de vliegen in huis tot een minimum beperken. Ik kijk in ieder geval weer uit naar het mooie weer met de deuren en ramen open en helaas ook de vliegenoverlast die daarmee gepaard zal gaan...