Vliegen verjagen


In het voorjaar zijn ze er weer volop: Vliegen in veel soorten en maten. Natuurlijk hebben vliegen een functie in de natuur, ze zijn bijvoorbeeld heel nuttig om kadavers op te ruimen, maar thuis houden we ze graag buiten de deur. Gelukkig zijn er heel methodes om de irritante beestjes te verjagen of te vangen. Zo kun je vliegen verjagen met bepaalde kruiden of vliegen vangen met een vliegenval of vliegenlamp.

 

Vliegen verjagen? Voorkomen is nog beter


Preventie is beter dan later een vliegenplaag te moeten oplossen. Vliegen verjagen uit je huis is altijd belangrijk maar eerst zou je je kunnen richten op een aantal zaken om het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor vliegen om überhaupt binnen te komen in je huis.

Vliegen zijn altijd bezig met het vinden van voldoende voedsel én met voorplanting. Als ze ergens geen voedsel vinden dan zijn ze snel weer verdwenen. Zorg er dus voor dat voedsel goed is ingepakt en onbereikbaar is voor vliegen en andere beestjes. Plaats afval zoveel mogelijk direct in de container buiten en laat geen resten van voedsel slingeren op het aanrecht. Reinig hoekjes en andere plekjes waar je lastiger bij komt en daar waar voedselrestjes te vinden zijn en zich kunnen ophopen.

 

Vliegen vangen thuis


Zijn de vliegen eenmaal binnen dan kun je ze bestrijden met diverse middelen. Bijvoorbeeld spuitbussen of kleefstrips. Het voordeel hiervan is dat ze goedkoop zijn en prima kunnen werken. Het vervelende bij spuitbussen is dat het een chemisch goedje is en dat roept bij veel mensen vaak weerstand op. Kleefstrips zien er onsmakelijk uit en moeten daarnaast vaak vervangen worden omdat ze vol zijn of omdat de lijm is opgedroogd.

 

Vliegen verjagen met een vliegenlamp


Als je de overlast van vliegen in huis goed aan wilt pakken dan is de meest effectieve oplossing om vliegen te verjagen de aanschaf van een elektrische insectenlamp of ook wel vliegenlamp genoemd. Deze lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Let wel even op welk apparaat je aanschaft. Een kleine vliegenvanger met een 4 watt lampje is absoluut niet effectief als je veel huisvliegen binnen hebt. Voor kleine muggen en fruitvliegjes werkt het echter weer prima. Wil je echter voornamelijk huis vliegen verjagen? Kies dan bij voorkeur een apparaat met minstens 12 watt aan lampen en een breed vangst bereik. De Flystopper 16Flystopper 30 of Foetsie SK333 zijn aan te bevelen!

 

Vliegen verjagen in de tuin


Vliegen verjagen in de tuin is een stuk lastiger. De aanvoer van vliegen is buiten immers onuitputtelijk. Natuurlijk kun je wel vliegenzakken ophangen om de overlast op je terras te verminderen. Hang de zakken dan op enige afstand zodat je zelf rustig in de tuin kunt zitten. In deze vliegenzak zit een opgedroogd lokmiddel waarbij je water toevoegt. Hierdoor verspreid zich een voor vliegen aantrekkelijke geur. Je verjaagt op deze manier dan de vliegen naar de vliegenzak waardoor je zelf rustig in je tuin kunt zitten om te genieten van het zonnetje.

Bekijk alle producten om vliegen te verjagen