Mozzie Muggenlamp

Voor het effectief verminderen en elimineren van bijtende insecten binnenshuis of buitenshuis.
De Mozzie produceert UV licht, warmte en Kooldioxide (Co2) waardoor de muggen naar het apparaat worden gelokt. Een geruisloze ingebouwde ventilator zuigt de muggen naar binnen in een afgesloten opvangbakje waar zij door uitputting omkomen.
De Mozzie muggenlamp is gemaakt om 24 uur per dag muggen, motjes (en in het donker ook vliegen) te vangen Hiernaast zuivert hij de lucht van nare geurtjes en bacteriën.

Werking
Muggen kunnen, ook in het donker, gemakkelijke mensen of dieren lokaliseren door hun uitstoot van kooldioxide. De Mozzie muggenvanger is mede op dit principe ontwikkeld. De Mozzie muggenlamp kan zowel overdag als ’s nachts muggen vangen door de drie gecombineerde aantrekkingsbronnen warmte, UV licht en kooldioxide. 

De Mozzie muggenlamp is voorzien vaneen 9W gebogen UV-lamp waardoor de muggen worden aangetrokken. Daarnaast produceert Mozzie kooldioxide welke combinatie een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op muggen. Zodra de muggen bij de Mozzie zijn vliegen zij naar het licht in het apparaat. Hieronder bevindt zich de krachtige, fluorescerende en stille ventilator die de muggen vervolgens naar beneden zuigt in een afgesloten bakje. De muggen komen om door uitputting en uitdroging zonder gebruik van giffen of chemicaliën. De opvangbak onder het apparaat is gemakkelijk te legen door deze een kwartslag te draaien.

Werking

Het UV licht van de lampen verwarmt een met titanium verrijkte plaat waarna door de katalyserende werking hiervan kooldioxide (Co2) wordt  aangemaakt. Kooldioxide is overigens volledig ongevaarlijk. Mensen produceren ook kooldioxide en de Mozzie maakt een vergelijkbare hoeveelheid aan als die door mensen wordt geproduceerd.
 

Zuivering van lucht
De Mozzie zuivert ook de lucht in de omgeving.
Ook als de lamp niet aan staat is het licht van de zon of een andere bron zoals een lamp al voldoende om de lucht te zuiveren en hinderlijke geuren van bijvoorbeeld sigarettenrook te verwijderen. Boven de UV lamp bevindt zich een plaat met titaandioxide (TiO2) Titaandioxide, ook bekend als titaan, is het van nature voorkomende oxide van titanium TiO2 is in 1968 door de FDA in de Verenigde Staten goedgekeurd als additief voor levensmiddelen. TiO2 wordt onder meer gebruikt bij het maken bonbons en is volkomen veilig voor mensen en dieren.  Door de werking van licht zuivert TIO2 de lucht van nare geurtjes en bacteriën in de omgeving van het apparaat.

Toepassing
De Mozzie muggenlamp is zeer geschikt voor gebruik in de slaapkamer, huiskamer, kantoor of restaurants en alle andere plekken  waar muggen verblijven. Het apparaat kan worden neergezet of via de bevestiging aan de bovenzijde worden opgehangen.

Onderhoud 
Het wordt aangeraden de UV-lamp te vervangen na 9000 branduren wat gelijk staat aan één jaar volledig gebruik of 2 seizoenen. Na deze periode is de effectieve werking met gemiddeld 30% verminderd. De lamp kan gemakkelijk worden vervangen. 

Materialen 
Lamp: Hoogwaardig gebogen UV-A 9 Watt
Behuizing: vuurbestendig ABS kunststof

Inhoud van de doos
- Muggenlamp
- 1 UV lamp 9 Watt
- Gebruiksaanwijzing
- Aansluitsnoer

- Kwastje

Technische specificaties
Zie tabblad Specificaties

 

 

 

Technische specificaties
MateriaalKunststof
MontageStaand, Plafond
ProductnaamMuggenlamp en muggenval - Mozzie 9 Watt
BestrijdingMuggen
WerkingAanzuigsteem
Bereik100 m2
Lampen1 x 9 watt
VoedingV230-50 Hz Vermogen 28 wat
Afmetingen24 x 28 cm
Gewicht1,5 kg
Garantie1 jaar (m.u.v. de lampen

Mozzie Muggenlamp

  • Vandaag besteld, Morgen in huis!
  • Merk: EBM
  • Model: 1310001
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Nu met een GRATIS reservelamp!

  • € 69,95
  • Excl. BTW: € 57,81

Opties:

Tags: Mozzie Muggenlamp, Muggenlamp