Elektrische vliegenmepper

Elektrische vliegenmepper

Dit is misschien wel de bekendste methode om vliegen te doden: de elektrische vliegenmepper.
Een vliegenmepper lijkt wat op een tennisracket doordat het oppervlak plat is en vele uitsparingen heeft. Vliegen kunnen echter binnen een tijdsspanne van 200 milliseconden op de vliegenmepper reageren door weg te vliegen.

Ermee slaan is in principe niet nodig. Zodra de vlieg contact heeft met het rooster wordt deze door de spanning gedood. De elektrische vliegenmepper is voorzien van een plastic steel met een verdikte onderzijde die dient als handvat en de andere zijde eindigt sterk verbreed.

Weergegeven:
Sorteren op:

Elektrische vliegenmepper SK169 geel

Dit is misschien wel de bekendste methode om vliegen te doden: de elektische vliegenmepper. Een vlie..

€ 3,99 Excl. BTW: € 3,30

Elektrische vliegenmepper SK169 grijs extra krachtig

Doodt bij contact muggen, vliegen, wespen en alle andere vliegende insecten. Veilig voor gebruik in..

€ 4,49 Excl. BTW: € 3,71


De elektrische vliegenmeppers worden gevoed door een batterij. Het gaas van het binnenwerk staat onder spanning zodra men een knopje indrukt. De spanning op het gaas, en een parallel geschakelde condensator, is circa 1000 Volt.

Het aanraken van het gaas terwijl de spanning erop staat is voor een mens slechts prikkelend en onschadelijk. Voor de consumentenmarkt is de spanning beperkt gehouden tot <2000 V en de lading van de condensator tot <45 µC ("niet onder gevaarlijke spanning staand" volgens de Warenwet). Ter vergelijking: de professionele insectenverdelgers ook wel vliegenlampen genoemd geven een spanning van 2500 tot 4000 Volt.