Vliegenlamp

Vliegenvangers.nl biedt een groot scala aan professionele vliegenlampen om de overlast in huis en bedrijf te bestrijden.
U kunt in de categorieën zoeken op soort gebruik of type apparaat. Een vliegenlamp bestellen is zodoende snel en gemakkelijk!

 

Diverse soorten vliegenlampen

Er zijn drie soorten vliegenlampen: met hoogspanning - met kleefplaten - met een aanzuigsysteem
Om een voor u geschikte vliegenlamp te vinden is de toepassing van belang. U kunt aan de linkerzijde van de pagina daarom gemakkelijk de vliegenlampen filteren.

 

Vliegenvangers.nl importeert rechtstreeks. Uw garantie voor de beste prijs!
Uw vliegenlamp is in de regel de volgende dag via de pakketdienst bij u bezorgd.

Weergegeven:
Sorteren op:

Vliegen en wespenvanger NCT15

  Professionele vliegenlamp - insectenlamp uitgevoerd in RVS De vliegen en wespenvanger N..

€ 165,00 Excl. BTW: € 136,36

Design insectenlamp Flystopper AS4

Design insectenlamp voor thuis Deze design vliegenlamp is een prachtige én discrete manier voor het..

€ 89,00 Excl. BTW: € 73,55

Insectenlamp Muggenlamp G11 - LED | 1 Watt

Elektronische vliegenlamp en insectendoder geschikt om in kleinere ruimtes vliegende insecten te dod..

€ 9,95 Excl. BTW: € 8,22

Muggenlamp Flystopper GB9 - 9 Watt

VEILIG: Géén hoogspanning, géén gif, géén geluiden dus ook ideaal voor gebruik in slaapkamers. Me..

€ 19,95 Excl. BTW: € 16,49

Muggenlamp Flystopper HV6 - 6 Watt

De Flystopper HV6 Vliegenlamp lokt en doodt alle soorten vliegende insecten. Bovenaan het apparaat i..

€ 22,95 € 18,95 Excl. BTW: € 15,66

Muggenstekker Flystopper HV1 met LED

Muggenstekker met LED Deze stekkerklare muggenlamp is ideaal voor gebruik in slaapkamers en ..

€ 12,95 € 9,95 Excl. BTW: € 8,22

Vliegenlamp - Muggenlamp Flystopper HV18-IP - 18 Watt - Geschikt voor buiten

  Met de Flystopper HV18-IP beschikt u over een krachtige oplossing tegen vliegende insecten..

€ 33,95 € 29,95 Excl. BTW: € 24,75

Vliegenlamp design Prism

 Slank en ultra-stijlvol, de Prism 11 is ontworpen met de consument in het achterhoofd. De Pris..

€ 89,95 Excl. BTW: € 74,34

Vliegenlamp Flypod 18 Voorlopig niet leverbaar

Vliegenlamp Flypod 18

Met zijn stijlvolle en compacte design past de Flypod 18 vliegenlamp in elke kantoor, bedrijfsruimte..

€ 87,00 Excl. BTW: € 71,90

Professionele Vliegenlamp Insectenlamp Flystopper GB30 - RVS - met kleefplaat - speciaal voor Horeca (HACCP)

Professionele vliegenlamp - insectenlamp uitgevoerd in RVS. Het apparaat is zeer geschikt voor Hore..

€ 199,00 € 179,00 Excl. BTW: € 147,93

Vliegenlamp Flystopper GB36 - 36 Watt Voorlopig niet leverbaar

Vliegenlamp Flystopper GB36 - 36 Watt

Professionele vliegenlamp - insectenlamp Uitgevoerd in ABS brandbestendig kunststof.  Het a..

€ 79,00 Excl. BTW: € 65,29

Vliegenlamp Flystopper HV16 - 16 Watt - 4000 Volt

Nieuwste model - Zeer krachtige effectieve vliegenlamp. Tot 50% krachtiger dan andere vergelijkbare ..

€ 54,95 Excl. BTW: € 45,41

Vliegenlamp Flystopper HV200 L - 10W Led - 4000 Volt

Nieuwste model - Zeer krachtige effectieve vliegenlamp. Tot 50% krachtiger dan andere vergelijkbare ..

€ 64,95 Excl. BTW: € 53,68

Vliegenlamp Flystopper HV20LED-IP - 30 Watt

Met de Flystopper HV20-IP LED beschikt u over een krachtige oplossing tegen vliegende insecten..

€ 79,95 Excl. BTW: € 66,07

Vliegenlamp Flystopper HV300 L - 14W Led - 4000 Volt

Nieuwste model - Zeer krachtige effectieve vliegenlamp. Tot 50% krachtiger dan andere vergelijkbare ..

€ 74,95 Excl. BTW: € 61,94


Vliegenlamp - vliegen bestrijden met UV licht

Vliegen bestrijden in huis en in het bedrijf is alleen al vanuit een hygiënisch standpunt belangrijk. Vliegen brengen immers ziektes over doordat ze het voedsel besmetten met ziektekiemen. Natuurlijk kun je kiezen voor een goedkoop middel zoals een de welbekende kleefstrip maar het nadeel hiervan is dat het niet fris oogt en het vervangen een vies werkje is. Voor langdurende bescherming is de inzet van elektrische vliegenlampen of insectenlampen dan de beste oplossing.

Een vliegenlamp ofwel insectenlamp is een apparaat dat voorzien is van één of meerdere UV-lampen waarmee de vliegen worden gelokt. Waarom UV-licht? Insectenogen zoals die van de huisvlieg blijken namelijk zeer gevoelig te zijn voor UV-licht. Dat is ook te zien aan het gedrag van vliegen die vaak op de binnenkant van de ramen zitten. Ze komen op het in zonlicht aanwezige UV-licht af.

Achter de UV-lampen van de vliegenlamp c.q. insectenlamp  is een metalen rooster geplaatst waar de vliegen op gaan gaan zitten. Dit rooster staat onder een hoogspanning welke varieert per apparaat en vervolgens geëlektrocuteerd.  

 

Gebruik van een insectenlamp in de keuken

Een vliegenvanger met elektrocutie rooster kun je echter niet overal inzetten. Grotere vliegen kunnen aan de spiraal achter de UV vliegenlamp blijven kleven wat voor vonkjes en luchtjes kan zorgen. Een toepassing daardoor in brandgevaarlijke locaties zoals stallen is niet aan te bevelen. Ook in keuken zowel privé als zakelijk worden deze vliegenlampen afgeraden. Dode vliegen vallen namelijk in een open bakje onderaan het apparaat en kunnen er, nadat ze zijn uitgedroogd, gemakkelijk door tocht worden uitgeblazen waardoor alsnog besmetting met voedsel zou kunnen optreden. Voor deze toepassingen is daarom de insectenlamp met kleefplaten een ideale oplossing. Deze insectenlamp werkt op hetzelfde principe met UV-lampen maar is in plaats van een elektrocutie rooster voorzien van een achter de lampen geplaatste kleefplaat. Gevangen vliegen kunnen hier niet meer af vallen waardoor de hygiëne gewaarborgd is. De plaats wordt gemiddeld een keer per maand vervangen.

 

Het bereik van een vliegenlamp

Welke vliegenlamp moet je nu kiezen voor jouw huis? Dat is mede afhankelijk van het aantal ruimtes en de oppervlakte. De fabrikanten van deze insectenvangers geven per insectenlamp het bereik aan in m2. Dit is gebaseerd op een combinatie van de sterkte van de UV-lampen en de uitvoering van het apparaat. Zo is een insectenlamp met direct zichtbare lampen die naar voren uitstralen effectiever dan een design apparaat waarbij het licht alleen naar boven uitstraalt. Daarnaast is het handig om wat meer lampen te plaatsen in een wat grotere ruimte. Dat is met name ‘s nacht aan te raden omdat vliegen dan een stuk minder actief zijn.

Als stelregel wordt een apparaat met 2 stuks 8 watt UV-lampen aangeraden voor een ruimte van ongeveer 50m2.

 

De vliegenlamp in horecabedrijven

De vliegenlamp met een kleefplaat is leverbaar in diverse formaten en uitvoeringen. Voor de keuken worden de grotere apparaten aanbevolen die geplaatst worden boven de werkbanken waar voedsel wordt bereid. Een gemiddelde insectenlamp heeft twee lampen van 15 watt en 45 cm breed. Grotere apparaten hebben zelfs lampen van 20 watt en 60 cm breed.

In de ruimtes waar klanten verblijven is een design vliegenlamp een geschikte oplossing. insectenlampen lijken op wandlampen en zijn voorzien van een kleinere kleefplaat

Een andere oplossing zijn de vliegenlampen met een aanzuiging. Een dergelijk apparaat werkt met een ronde UV-lamp. Binnen de UV-lamp draait een propeller die de vliegen de insectenlamp in zuigt. De gevangen vliegen vallen in een afgesloten bakje en drogen daar uit. Dit apparaat heeft als bijkomend voordeel dat het mobiel is en snel kan worden geplaatst op plekken waar overlast is

 

 

 

Onderdelen van een vliegenlamp bestellen

Een vliegenlamp heeft uiteraard net als ieder ander apparaat onderhoud nodig. De UV-lampen moeten na 9000 branduren worden vervangen wat neerkomt op 2 seizoenen of één vol jaar dag en nacht aan. De reden hiervoor is dat de UV-sterkte langzaam reduceert waardoor de aantrekking eveneens afneemt. Ook de kleefplaten van de vliegenlampen moeten regelmatig vervangen worden. Vervang de kleefplaat als deze voor 50% vol is om voldoende kleefkracht te behouden. Daarnaast droogt de lijm van de plaat langzaam uit waardoor deze na één maand zijn effectiviteit heeft verloren. Vervang dus altijd tijdig de kleefplaten.  

Lampen en kleefplaten zijn altijd te bestellen via de website.

 

 

Montage en plaatsing van de insectenlamp

Een insectenlamp plaats je het liefst zoveel mogelijk in de buurt van de plekken waar vliegen zich vaak ophouden. Dat is meestal de keuken. Plaats de vliegenlamp op 2 meter hoogte op een wat donker beschut plekje en niet in een tochtstroom want vliegen mijden tocht. Plaats de lamp daarom niet vlakbij een deur en ook niet voor een raam. Het UV-licht van de zon is namelijk ook al een flinke aantrekker voor vliegen en de insectenlamp zou in dat geval niet effectief zijn. Aangeraden wordt ook om de lamp dag en nacht aan te laten.

 

 

Hoeveel onderhoud heeft een vliegenlamp nodig

In het algemeen valt het onderhoud aan vliegenlampen - insectenlampen best mee. Voor een vliegenlamp met een elektrocutie rooster veeg je regelmatig even de spiralen schoon en vervang je de lampen om de 9000 branduren. Daarnaast leeg je het opvangbakje even. Pas hierbij wel op want de vliegjes zijn vaak helemaal uitgedroogd en daardoor zo licht dat de kleinste luchtverplaatsing ze uit het bakje van de insectenlamp doet waaien. Een stofzuiger is dan een betere oplossing.  Bij een insectenvanger met kleefplaten vervang je elke maand de kleefplaat of eerder als deze redelijk vol is. En bij de vliegenlampen met een aanzuigsysteem reinig je elke maand het roostertje aan de achterzijde waar de aangezogen lucht door wordt afgevoerd. Daar hoopt zich namelijk stof op en door dit te reinigen voorkom je dat de motor van de insectenlamp te heet wordt en zou kunnen verbranden. Ook leeg je dan gelijk even het opvangbakje.

 

Een vliegenlamp of insectenlamp kopen

Vliegenvangers.nl biedt een groot scala aan elektrische vliegenvangers met UV-lampen om vliegenoverlast te bestrijden.

U kunt in de categorieën zoeken op soort gebruik of type apparaat. Een vliegenlamp - insectenlamp bestellen is zodoende snel en gemakkelijk!

Vliegenlamp

Ben jij op zoek naar een goede vliegenlamp waarmee je de strijd tegen vliegen aan kunt gaan? Dan is het goed om eens een kijkje te komen nemen bij Vliegenvangers.nl. We hebben in ons assortiment een groot aantal verschillende producten klaarstaan, die allemaal zorgen dat vliegen effectief kunnen worden bestreden. De vliegenlamp behoort uiteraard ook tot de producten die je in onze webshop terugvindt. Wil je meer weten over een bepaald product? Neem dan gewoon even contact met ons op om je vragen aan ons te stellen. We staan altijd klaar om je advies te geven over de beste vliegenlamp.

Wil jij een vliegenlamp online kopen?

We hebben in ons assortiment meerdere vliegenlampen klaarstaan. Elk van deze lampen behoort tot het beste wat er op dit gebied te krijgen is. We raden je dan ook aan om eens op je gemak te bekijken welke lamp het beste werkt voor jou. We hebben kleine lampen die je bijvoorbeeld prima in je keuken thuis op kunt hangen, maar ook grotere lampen die echt bedoeld zijn voor een horecakeuken. In dit soort keuken is het bestrijden van vliegen natuurlijk extra belangrijk. Met onze producten zorg je er voor dat vliegen in een dergelijke ruimte geen schijn van kans hebben. Let er hierbij wel op dat een vliegenlamp met hoogspanning niet in een ruimte van een horecagelegenheid gebruikt mag worden waar voedsel wordt bereid. Uiteraard kunnen deze wel op andere plekken worden neergezet, aangevuld met een van onze andere producten in de keuken.

Meer weten over de perfecte vliegenlamp?

Bij Vliegenvangers.nl vind je het ruimste assortiment vliegenlampen dat er online te krijgen is. Maar daarnaast verkopen we ook meerdere andere producten om de strijd met vliegen mee aan te gaan. We hebben het dan bijvoorbeeld over vliegenvangers met kleefelementen, maar ook over vliegenvangers die de vliegen als het ware naar zich toe zuigen. Meer weten of een vliegenlamp kopen? Bij Vliegenvangers.nl ben je aan het juiste adres.